torstaina, huhtikuuta 02, 2009

Kokeilu-kortti

Minua kiinnostaa tällainen vintage-tyyli.mutta kokemusta ei juurikaan ole!
Nyt omistan yhden valokuvaleimasimen ja sillä leimasin valokuvapaperille,jälki tuli aika kivaa,mutta olisi ehkä pitänyt olla ruskeaa mustetta!
Mutta tekemällä sitä tietysti oppii!!
Huomiseen!

9 kommenttia:

 1. Minä pidän tuon tyylisistä korteista... Ja juuri sellaisista missä voisi käyttää erilaisia kierrätysmateriaaleja mukana - ei välttämättä ilman ostokoristeita, mutta ehkä yhdessä niiden kanssa... Tulisi vähän särmää ja kuitenkin vähän glamouria....;)))

  VastaaPoista
 2. Ihana!!! :)

  Itse olen kans hurmaantunut taas vintagekuviin ja leimasimiin tauon jälkeen :) Vinkkinä voisin sanoa että mielestäni parhaiten toimivat musteet ovat Staz-on musteet... Timber brown ja Sadle brown ovat muistaakseni ne sävyt mitä itse olen kokeillut :)

  VastaaPoista
 3. Lähinnä olen ATC-kortteihin kokeillut ja niitä löytyy tuolta vanhasta blogista ATC-kategoriasta :) Mutta myös tuo kullanruskeassa kortissa käytetyssä Maribel -leimasimessa olen käyttänyt kyseistä mustetta... tosin akvarellipaperille utuisemman vaikutelman saamiseksi ja varsinaista valokuvapaperia en ole valitettavasti kovin paljon vielä tuon musteen kanssa kokeillut :(

  Mutta tuota mustetta on suositeltu monissakin blogeissa ja toimii hyvin myös Promarkereiden ja Copic-tussien kanssa jos haluaa "korjailla" kuvan varjostuksia jne... Paljon käytettyjä valokuvaleimasinten kanssa ovat myös Versafinen ja Adirondackin dye-pohjaiset musteet. Tulos riippuu paljon käytettävän paperin ja musteen yhteensopivuudesta, joten varmaan vain testaamalla löytyy se itselle paras! Suurimmalle osalle valokuvapapereista suosittelevat kuitenkin tuota Versafinen Sepia mustetta ruskeaksi vaihtoehdoksi, varsinkin korkeakiiltoisten paperien kanssa.... siitä kannattaisi siis kokeilu varmaan aloittaa koska noita Staz-on musteita on Suomesta vaikeampi saada! Voisin myös vaikka itse ensin testata omallani useammalle erilaiselle valokuvapaperille jotta saan enempi kokemuksia :) Mutta tussipaperilla ja akvarellipaperilla toimii ainakin aika kivasti! :)

  VastaaPoista
 4. Ihan pakko oli heti sännätä testaamaan ja kokeilin kahdelle erilaiselle valokuvapaperille sekä versafinella että staz-onilla... HP:n kiiltävällä paperilla versafine oli parempi ja halpis mattapaperilla taas eroa en havainnut... molemmat kuivui molemmilla papereilla hyvin enkä saanut kynnellä naarmuja kovin helposti??? Oisko mustetta sitten liian paksu kerros tullut sulla? Itse käytän aina telaa valokuvaleimasinten kanssa ja ei tarvinnut montaa sekunttia odotella kuivumistakaan sitten kun mustekerros oli niin ohut.... oisko siis telasta apua jos et sitä ole käyttänyt tähän mennessä... tuossa HP:n valokuvapaperipaketin kyljessä lukee myös että instant-dry eli silläkin voi kyllä olla asian kanssa tekemistä??? HP Photopaper for Inkjet 210 grammaa Glossy A4 on tuo eniten käyttämäni ja se toimi kyllä versafinen kanssa mainiosti... ei tosin ole sitten kyllä ihan niin halpaa kuin esim. tuo toinen paperini, joka on Lidl:n tai jonkun vastaavan halpakaupan paperia??? Koetan viikonloppuna testailla vielä lisää jos vaikka saisin valokuvaajakaveriltani hieman lisää erilaisia valokuvapapereita lainaksi ja testaukseen! :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. voi miten kaunis kortti! Eihän sitä muuten "uutta" tyyliä opi ellei kokeile!

  VastaaPoista
 7. Kauniin näköinen alku kokeilullasi!

  VastaaPoista
 8. Heippa! Ihana vintagekortti!!
  Mukavaa viikonloppua!
  Terkuin Piitis

  VastaaPoista

Kiitän ihanista kommenteistanne!!